Test genetic pentru caderea parului

mai 3, 2010

Vrei sa stii daca vei fi afectat de caderea parului? E simplu, specialistii au pus la punct un test genetic pentru a depista din timp riscul de a ramane fara podoaba capilara. Putinele tratamente eficiente mai mult opresc caderea firelor de par decat sa remedieze zonele deja afectate de chelie. Astfel incat un test efectuat la timp poate sa iti dea mai multe sanse in lupta cu alopecia. Iata despre ce este vorba:

Depisteaza caderea parului la barbati

Testul HairDX depisteaza existenta unei anume variatii intr-o gena androgina. Un rezultat pozitiv inseamna ca barbatul respectiv are mai multe sanse sa ramana fara par. Astfel, cei care sunt depistati pozitiv la variatia genetica au sanse de 80% sa fie afectati de alopecia androgena. Cei care nu prezinta variatia au sanse 90% sa nu fie afectati.

Se estimeaza ca aproape jumatate din barbati vor fi afectati de chelire pana la varsta de 50 de ani. Testul reprezinta o sansa de a preveni acest lucru. In momentul in care apar deja primele semne vizuale, tratamentele vor fi mai putin eficiente.

Femeile afla daca sunt predispuse la caderea parului

Si pentru femei exista o posibilitatea de a evalua riscul caderii parului. Se face pe baza unui test, care va genera un indicator numit „CAG repeat score”. Un scor mic este asociat unui risc crescut de alopecie. Din studii, doar 2,3% din femeile cu un scor sub 15 nu au fost afectate de caderea parului.

Mai multe informatii pe http://www.hairdx.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *