10 mituri despre caderea parului – adevarat sau fals?

august 11, 2013

Caderea parului a devenit o problema de actualitate atat pentru femei cat si pentru barbati. De-a lungul timpului au fost prezentate numeroase mituri legate de cauzele pierderii podoabei capilare. In cele ce urmeaza vom face lumina asupra a 10 mituri frecvent intalnite despre perderea podoabei capilare.
Adevar sau mit ?

mituri caderea parului

1. Utilizarea samponului si a produselor de ingrijire duce la caderea parului.

Ingredientele prezente in aceste produse nu sunt daunatoare parului fiind chiar utile pentru curatarea scalpului si sanatatea porilor. Este important sa tinem cont de faptul ca porii inchisi duc la caderea parului.

Verdict: Fals

2. Palariile pot provoca chelie.

Palariile sunt foarte utile mai ales in sezonul cald deoarece ne protejeaza parul de actiunile razelor ultraviolete. Nu uitati de acest accesoriu atunci cand va aflati pe plaja.

Verdict: Fals

3. Caderea parului este ereditara.

Cauza caderii parului este predominant genetica, ea poate fi mostenita de la unul sau ambii parinti.
Daca vrei sa afli care va fi evolutia parului tau in timp, poti observa viitoarele schimbari uitandu-te mai atent la parintii tai.

Verdict: Adevarat

4. Carbohidratii duc la caderea parului.

Este adevarat faptul ca o dieta necorespunzatoare ne poate afecta sanatatea parului, insa o cauza importanta a caderii parului este lipsa fierului din alimentatie.

Verdict: Fals

5. Este normal sa pierzi par zilnic.

Este normal sa pierdem in jur de 100 de fire de par pe zi deoarece parul are nevoie de regenerare.

Verdict: Adevarat

6. Caderea parului este cauzata de scaderea fluxului sanguin.

Sunt numeroase exercitii destinate scalpului ce duc la accelerarea fluxului sanguin, fiind recomandate persoanelor care se confrunta cu aceasta problema, a caderii parului.

Verdict: Adevarat

7. Caderea parului este semn de batranete.

Caderea parului nu se datoreaza doar varstei. Sunt numeroase persoane care au inceput sa-si piarda parul in jurul varstei de 30 de ani, problema principala fiind mostenirea unor gene “rele”.

Verdict: Fals

8. Stresul duce la pierderea parului.

Stresul cotidian este un factor nociv ce ne afecteaza sanatatea inclusiv si caderea parului. Din pacate nu a fost gasita pana acum o solutie sigura impotriva stresului insa poate fi ameliorat cu ajutorul unor tehnici de relaxare.

Verdict: Adevarat

9. Stilistul poate avea o parte din vina.

Trebuie sa fim atenti atunci cand ne alegem stilistul deoarece anumite coafuri realizate necorespunzator (parul este strans foarte tare), ne pot agresa scalpul si implicit pot duce la caderea parului.

Verdict: Adevarat

10. Daca esti activ sexual pierzi par.

Activitatea sexuala are nici o legatura cu pierderea parului, adevarata cauza fiind reprezentata de dereglarile hormonale. Totodata, steroizii ne pot adanci problema pierderii parului.

Verdict: Fals

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *